PuPen kotitaika kesti Lievestuoreen rynnistyksen

Puijon Pesis ja Lievestuoreen Kisa tarjosivat erikoisen pesiskamppailun keskiviikkona Puijonlaaksossa. PuPe nousi toisen jakson murskatappiosta huolimatta ottelun voittoon supervuoron jälkeen jaksoin 2-1 (2-1, 3-12, 3-2).

Helpolla ei kauden viides kotivoitto tälläkään kertaa tullut, sillä kotijoukkue oli ajoittain pahasti alakynnessä ja etenkin toisella jaksolla täysin vastaantulija. Avausjaksolla hyvä tuurikin suosi PuPea, kun se voitti vaivoin jakson lukemin 2-1. Avausjuoksu syntyi harhaheitolla ja toisen niittasi Aki Tervo. Vieraat kirivät vielä viimeisessä vuorossa iholle, mutta PuPe vei nihkeän jakson 2-1-lukemin.

Toisella jaksolla kentällä nähtiin vain yksi joukkue. PuPen oma sisäaloitus oli todella vaisu, jonka jälkeen Lievestuore lähti karkumatkalle. Kärki Teemu Rouhiainen sivalsi näyttävästi kunnarin tyhjään kenttään ja loppujen lopuksi vieraat takoivat avausvuoroon peräti viisi juoksua PuPen kentästä. Jatkoa seurasi toisessa ja kolmannessa vuorossa, kun hurmokseen päässeet vieraat lannistivat kotijoukkueen täysin pois pelistä. Petrus Heinonen räväytti niin ikään pallon kunnarin arvoisesti maisemiin ja onnistumisista nautti myös neljä juoksua jaksoon lyönyt Ville Viljanmaa. PuPe jäi jaksolla jalkoihin lopulta 3-12.

Isännät näyttivät kuitenkin jälleen kerran sisukkuuttaan tiukoissa paikoissa. Supervuorossa ilme oli jälleen aivan erilainen, kun Janne Korhonen ja Aki Tervo löivät keltamustat nopeasti 2-0-johtoon. Toisella kierroksella Korhonen onnistui toistamiseen – tällä kertaa kopparin yllättänyt läpilyönti toi yhden lisäjuoksun. Näin PuPe pääsi ulkovuoroon 3-0-johdosta.

Vierailija Lievestuore ei kuitenkaan luovuttanut vaan se nousi kahdella hienolla lyönnillä juoksun päähän. Tasoitus jäi kuitenkin haaveeksi, kun sieppari Mikko Niinikoski syöksyi viimeisen kotiutusyrityksen näyttävästi kopiksi ja PuPe vei superin 3-2.

Kauden yhdeksäs ottelu toi nyt seitsemännen voiton ja PuPe jatkaa edelleen voittamattomana kotikentällään. Ennen juhannustaukoa PuPe matkaa vielä sunnuntaina Muhoksen vieraaksi ja ensi keskiviikkona ”kevätkausi” paketoidaan ottelulla JoMa-Akatemiaa vastaan Joensuussa.