PuPe venyi tärkeään vierasvoittoon Ylivieskasta

Ykköspesiksen pudotuspelipaikoista kiivaasti taistelevat Puijon Pesis ja Ylivieskan Kuula kamppailivat tasaväkisesti sarjapisteistä keskiviikkona Ylivieskassa. Vierailija PuPe nappasi ison voiton supervuoron jälkeen jaksoin 1-2 (1-2, 3-0, 0-1).

Paahtavan kuuma keli ja myötätuuli loivat mainiot lähtökohdat Ykköspesiksen pudotuspelipaikkojen kannalta merkitykselliseen taistoon. Hyvästä lyöntikelistä huolimatta pelissä nähtiin vähän juoksuja, mikä selittyy osittain molempien tiiviillä ulkopelillä. Avausjaksolla PuPe otti kuskin paikan Janne Korhosen lyötyä välilyönnillä vieraat johtoon. Ylivieskan Tuomo Rautio löi pelin tasoihin ja ratkaisu nähtiin vasta PuPen viimeisen tasoittavalla. Siinä Korhonen onnistui toistamiseen, tällä kertaa näpyllä kotiin kirmasi Simo Vainikainen ja jakso meni PuPelle 1-2.

Toisella jaksolla meno jatkui tasaisena, mutta Ylivieska oli tehokkaampi kotiutuspaikoissaan. Ensimmäinen juoksu tuli vapaataipaleella ja toinen pinna koppikumuralla. PuPe loi kohtuullisen hyvin tilanteita, mutta viimeinen terävyys ratkaisuista puuttui. Loppulukemat 3-0 jaksolle löi Markus Keski-Petäjä neljännessä vuorossa.

Supervuorossa PuPelle riitti yksi juoksu ottelun voittoon. Aloittavalla Ville Pietinen löi pallon väliin ja Roope Koskelainen toi vieraiden voittojuoksun. Kuulan tasoittavalla PuPen ulkokenttä hoiti nopeasti palot pois ja näin kaksi arvokasta pistettä lähti Kuopion Tila-Autojen bussiin kohti Kuopiota.

Voitollaan PuPe piti hyvin asemansa sarjan kärkiviisikossa. Sunnuntain kotiopelissä Ulvilaa vastaan on jälleen isot pisteet jaossa, ottelu alkaa klo 17.00.