Ohuesta hirrestä ottelun voittoon

Puijon Pesis näytti sunnuntaina kotikentällään, että kaksi hyvää lyöntiä riittävät joskus kääntämään täysin synkän ottelun jopa voitoksi asti. PuPe ryhdistäytyi viimeisellä mahdollisella hetkellä ja käänsi ottelun Pöytyää vastaan nimiinsä lopulta supervuoron jälkeen 2-1 (0-1, 3-2, 1-0).

Ottelu ei todellakaan ollut mitään sisäpelin riemujuhlaa, vaikka sunnuntain aurinkoinen pelikeli oli mitä mainioin. PuPe oli kolmostilanteissa mitattuna vastustajiaan edellä, mutta kotiutustehot olivat edelleen pitkään hukassa. Vierailija Pöytyälle riittikin avausjakson voittoon ainoastaan yksi juoksu, kun PuPen linjassa pallo poltteli ratkaisevasti.

Toinen jakso ei juuri parempaa lupaillut kotijoukkueen näkökulmasta, kun Pöytyän Arto Pasuri löi pallon vastustamattomasti väliin juoksun arvoisesti. PuPe avasi vihdoin juoksutilinsä toisessa vuorossa, kun Janne Korhosen pitkä näpäytys ja Pöytyän ulkokentän reiluhko harhaheitto nostivat isännät tasoihin. Marlo Jaakkolan lyönnillä vieraat nousivat uudelleen johtoon ja jakson lopulla vain PuPen kakkoskoppari Juho Koiviston mainiot syöksypelastukset pitivät kuopiolaiset juoksun päässä viimeiseen vuoroon lähtiessä.

Viimeisellä mahdollisella hetkellä PuPe nousi kuin nousikin ohuesta hirrestä. Tasoittavalla rakennettiin ajolähtö Tommi Nissiselle, jonka kakkosrajaleikkuri yllätti Pöytyän ulkokentän ja kotiin ennättivät sekä Roope Koskelainen että Ismo Huotari. Näin jakso kääntyi PuPelle 3-2 ja ottelu eteni supervuoroon.

Superissa PuPe aloitti sisältä ja etutilanteessa Korhonen sivalsi pallon kakkosluukusta maisemiin siivittäen kotiin Mikko Niinikosken. Tämä riitti lopulta kuopiolaisille, kun Pöytyä ei tasoittavallaan saanut juuri mitään aikaiseksi. Näin kovan nousun jälkeen isompi pistepotti jäi kuin jäikin Kuopioon.

Neljän ottelun jälkeen PuPella on kolme voittoa ja se on sarjassa kolmantena seitsemällä pisteellään. Ottelut jatkuvat tulevana lauantaina Imatran vieraana.