Muhos kaatoi tehottoman PuPen

Sarjanousija Muhoksen Pallo-Salamat aiheutti kotikentällään Puijon Pesikselle kauden kolmannen tappion. Sisäpelinsä kanssa läpi ottelun tuskaillut PuPe jäi pisteittä, kun MuPS vei kamppailun 1-0 (4-2, 1-1).

Ottelun jälkeiset tilastot kertovat karua faktaa ottelun kulusta. Muhos vei ottelun 3-tilanteet 9-7, joten tilanteilla ei todellakaan herkuteltu vastatuulessa. Alku lupaili kuopiolaisille vielä hyvää, kun Mikko Niinikoski ja Aki Tervo siirsivät vieraat kahdessa vuorossa 0-2-johtoon. Muhoksen kolmas sisä oli kuitenkin täyttä rautaa – kolme kertaa pallo takatilanteesta vastustamattomasti väliin ja kun seassa oli yksi räpylävirhe, nousi Muhos lopulta jaksovoittoon juoksuin 4-2.

Toisella jaksolla meno oli puolin ja toisin nihkeää. Kumpikaan joukkue ei saanut peliään pyörimään ja tilanteet olivat harvassa. Isäntien Jaakko Kemppaisen kakkostilanteen puolittaisella läpilyönnillä Muhos siirtyi johtoon ja vain Antti Rinnevuoren hyvä katko kolmosjatkeella esti useamman juoksun syntymisen. PuPe sai tasoitusjuoksun kolmannen tasoittavallaan, kun Tommi Nissinen löi kotiin Roope Koskelaisen. Tasatilanteessa edettiin myös viimeisen tasoittavaan, jossa PuPe pääsi kahteen kertaa hakemaan jaksovoittoa ajotilanteesta. Palkinto jäi kuitenkin saamatta ja Muhos kesti helposti vieraiden viimeisen yrityksen. Näin kaksi pistettä jäi Muhokselle 1-0 -voitolla.

Juhannustaukoa ennen PuPe kohtaa vielä vieraissa JoMa-Akatemian. Ottelu pelataan tulevana keskiviikkona Joensuussa.