Kauden avauksesta positiivinen jälkimaku

Puijon Pesiksen kauden ensimmäiset harjoitusottelut Imatran Aviasport Areenalla toivat plakkariin voiton ja tasapelin. Laajalla rintamalla onnistumisia kerännyt joukkue pelasi nousujohteisen miniturnauksen.

Ensimmäisessä ottelussa PuPe kohtasi Petri Pulliaisen luotsaaman Haminan Palloilijat. Ottelun alku oli kuopiolaisittain hallipeleille tyypillisen nihkeätä ja avausjuoksusta vastasikin Haminan Juha Leskinen. Toisessa vuorossa PuPe sai sisäpelistä paremmin otetta ja se siirtyikin kahdella peräkkäisellä onnistumisella 2-1-johtoon, lyöjinä jokeriosaston nuorukaiset Roope Haapsalo ja Veikka Keinänen.

Hamina ei kuitenkaan kauaa jäänyt takaa-ajajaksi, sillä se iski pari juoksua PuPen ulkokentän haparointien seurauksena. Ottelut pelattiin 3+3 vuoroparin systeemillä, joten kun PuPe jäi kolmannessa sisävuorossaan ilman juoksua, varmisti Hamina jo jaksovoiton. Lyhyissä peleissä myös tasoittavat vuorot pelattiin ja siinä oranssipaidat kaunistelivat jakson voittolukemat 4-2.

Toinen jakso mentiinkin sitten täysin PuPen käsikirjoituksen mukaan. Ville Pietinen avasi pelin lyömällä 1-0 ja hetki tämän jälkeen Roope Haapsalo paukutti ajolähdössä keskeltä takaa läpi hallisääntöjen mukaan kaksi juoksua. Jakson lopussa Keinänen ja Perttu Paakkola lisäsivät kuopiolaisten voittolukemiksi 5-0 ja näin ottelu päättyi tasapeliin. Lyöjämiehien lisäksi maininta myös Matias Litmaselle, joka pelasi vakuuttavan pelin mailan varressa päävaihtajana.

Pöytyää vastaan puhdas voitto

Jos PuPen ulkopeli oli Haminaa vastaan alkuhetkillä hieman unessa, päivän toisessa kamppailussa se oli täyttä rautaa. Myös sisäpelissä löytyi runsaasti onnistujia. Avausjakson ratkaisijan viitan nappasi harteilleen Perttu Paakkola, joka löi kahdella upealla lyönnillä PuPen 2-0-johtoon. Johto kesti myös jakson loppuun asti, kun Pöytyä onnistui vain kertaalleen ja Lassi Vuorela lisäsi voittolukemat 3-1.

Toisella jaksolla meno oli myös raikasta. Etukentällä Simo Vainikainen ja nuori Juho Keinänen tekivät tärkeitä paloja Pöytyän nopeista kärkimiehistä. Sisäpelissä ”isot miehet” olivat liekeissä, kun Veikka Keinänen onnistui kahdesti, Haapsalo, Vuorela ja Paakkola kertaalleen. 5-0-jaksovoitto oli hieno päätös hallikauden avauspäivälle.

PuPen pelinjohtaja Mikko Pirhonen oli pelien jälkeen varsin tyytyväisellä päällä.

– Hyvät fiilikset jäi päivästä. Pelattiin nousujohteisesti, teimme 15 juoksua ja päästimme vain viisi. Molemmat nuoret lukkarit (Litmanen ja Joona Sikiö) suoriutuivat hienosti, Keinänen oli hyvä edessä ja lyöjämiehet saivat paljon onnistumisia, pelinjohtaja summasi.