Juhannustauolle kolmen pisteen saattelemana

Puijon Pesis nappasi kauden toisen täyden pistepotin, kun se kaatoi vieraskentällä Joensuun Mailan 2-0 (3-1, 6-1)  – voiton myötä PuPe suuntaa vajaan viikon mittaiselle juhannustauolle.

Edellisissä otteluissaan nihkeästi esiintynyt PuPe oli keskiviikkoiltana ottanut selviä harppauksia omassa pelissään. Tilanteita syntyi heti avausvuorossa useampia, mutta tulos jäi uupumaan sekä PuPelta että Joensuulta. Toisessa vuorossa PuPe otti kuskin paikan, kun Ismo Huotari ja Matias Litmanen siirsivät vieraat 2-0-johtoon. Kun vielä Janne Korhonen lisäsi johtoa kolmannessa vuorossa ja tiivis ulkopeli piti yhtä poikkeusta lukuun ottamatta, kirjattiin avausjakso PuPelle 3-1.

Kuluneella kaudella PuPen ongelmaksi on koitunut se, että voitettua jaksoa on usein seurannut heikompi jakso. Tällä kertaa tilanne oli täysin erilainen. Ensin vahva ulkovuoro, jonka jälkeen vieraat paukuttivat avausvuoroon kolme juoksua – mainittakoon kärkimies Antti Rinnevuoren kauden ensimmäinen lyöty juoksu komealla välilyönnillä!

Toisessa vuorossa oli jo ratkaisun makua, kun Juho Koivisto kuritti JoMan takakenttää kunnarin arvoisesti. Uransa ensimmäisen Ykköspesis-kunnarinsa sivaltanut ”Seppi” tuulettikin kentän kierrettyään näyttävästi onnistumistaan. Koivisto sai kävellä perään vielä tuplajuoksun, kun JoMan Samu-Kalle Varonen lipsautti kahdella väärällä vapaataipaleen. JoMa kavensi vielä kolmannessa vuorossa kertaalleen, mutta Aki Tervon lyömä 6-1-juoksu jäi illan viimeiseksi ja näin molemmat jaksot PuPelle.

Puhdas voitto pitkän tauon jälkeen maistuu luonnollisesti makealta ja asetelmat kärkiviisikossa paranivat. PuPe lähtee juhannustauolle sarjan viidenneltä sijalta. Heti juhannuksen jälkeen on luvassa lisää savolaista herkkua, kun PuPe ja sarjakärki SiiPe kohtaavat paikalliskierroksilla heti tiistaina ja torstaina kunnon ”back-to-back” -hengessä! Sitä ennen – HYVÄÄ JUHANNUSTA!!