Avausjakson hurja nousu siivitti PuPen voittoon

Puijon Pesis nappasi Jalasjärveltä mukaansa kaksi sarjapistettä, kun se kaatoi paikallisen Jalaksen jaksoin 0-1 (5-7, 6-6). Avausjaksolla PuPe nousi pahasta sillasta jaksovoittoon Ismo Huotarin kahden kunnarin siivittämänä.

Kotijoukkue Jalasjärvi oli avausjaksolla hallitseva aina PuPen viimeiseen tasoittavaan asti. Toisessa vuorossa Jalaksen Antti Nurmelan mainio kakkosjatkeen lyönti siirsi isännät kerralla 3-0-johtoon ja neljännen aloittavaan mennessä taululla oli jo lukemat 5-0.

PuPe teki kuitenkin käsittämättömän nousun, jonka käynnisti Ismo Huotari. Koppikumura pomppasi yli Jalaksen kakkoskopparin kunnarin ja yhden juoksun arvoisesti. Hetki tämän jälkeen Tommi Nissinen kotiutti Huotarin, joka toi tilanteeksi 5-3. Kahdella palolla Ville Pietinen rokotti takakenttää jälleen kahden juoksun arvoisella läpilyönnillä ja peli oli jo tasan. Heti seuraavalla lyönnillä nähtiin jakson ratkaisu, kun Huotari löi kakkosjatkeelta pallon lammen rantaan – Pietinen toi voittojuoksun ja Huotari sai nautiskella vielä toisen kunnarinsa.

Toisella jaksolla PuPe pääsi jo tukevan oloiseen 4-1-johtoon, kun Jalasjärvi heitti harhalla pallon lampeen kolmen juoksun arvoisesti. Kolmannessa vuorossa Nissinen lisäsi johtoa vielä yhdellä ennen kuin alkoi isäntien kova kiri. Kovalla prosentilla palloa väliin lyönyt kotijoukkue hilautui kolmannen tasoittavalla jo juoksun päähän 4-5. Janne Korhonen siirsi PuPen viimeisessä vuorossa jälleen kahden juoksun johtoon, mutta sitkeä kotijoukkue nousi vielä väkisin tasoittavallaan tasoihin 6-6, joten PuPen oli tyytyminen kahden pisteen voittoon.

PuPen saalis Länsi-Suomen turneella oli kolme pistettä kahdesta ottelusta. Äärimmäisen tiukka play off -taistelu jatkuu yhä kiivaampana tulevalla viikolla, kun PuPe kohtaa pudotuspelipaikkojen kannalta päävastustajansa Ylivieskan ja Ulvilan. Keskiviikkona pelataan vieraissa Ylivieskassa ja viikon päättää sunnuntain kotipeli Ulvilaa vastaan.